Lifeline Antwerp verbindt jongeren over kerken en achtergronden heen

Source: Revive News Belgium

Wellicht ken je Lifeline Antwerp al. Met worship nights die gemakkelijk meer dan 300 jongeren bijeen krijgen, is de jongerengroep uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Van overal komen jongeren om elkaar, maar vooral God, te ontmoeten.

Lifeline begon met een bijbelstudie in Antwerpen-Centraal op 15 juni 2018. Het nieuws van de bijbelstudies ging van mond tot mond en al snel kwamen er jongeren van alle kanten van Antwerpen.

Wanneer de wereld terecht kwam in een pandemie en jongeren nog meer geïsoleerd raakten, was dit voor Lifeline net een van hun hoogtepunten. Het platform groeide van een tiental tot een honderdtal leden en werd bekend over een groot deel in Vlaanderen. Ook veel kerken benaderden de vzw om iets te doen voor hun jeugdgroepen.

Voor oprichter Gidion Jacob was het de bevestiging van een droom dat hij en zijn broer aan het dienen waren voor een hele groep jongeren. Hij kreeg het op zijn hart om een jongerengroep te starten, een verlangen dat ook met profetische woorden bevestigd werd.

Gemeenschap is cruciaal in het leven van een christen. Lifeline biedt de mogelijkheid voor jongvolwassenen en (internationale) studenten om christelijke vrienden te maken. En een relatie met God te ontwikkelen.

“Er is een grote nood bij jongeren voor een relatie met God, maar ze weten vaak niet hoe”, zegt Gidion. “De jongere generatie is hongerig voor meer naar God en dat merken we ook doordat jongeren zelf initiëren om te komen naar de bijbelstudies of om vrijwilligerswerk te doen op de evenementen.”

Lifeline houdt drie keer per jaar een grote lofprijzingsdienst namelijk Praise Antwerp, de laatste was op 30 juli waar er meer dan 280 mensen aanwezig waren die vanuit alle hoeken van België kwamen. Het thema van de dienst was ‘uw zegeningen moeten uw gedrag bepalen’ met als spreker Jan Witsel. Dit was een boodschap naar de jeugd toe om niet in twee werelden te leven maar om voor Christus te kiezen. De volgende Praise Antwerp is op 26 november 2022.